• Vakmanschap
  • Beste prijs
  • Beste kwaliteit
  • 5 jaar garantie
076-3001333
Vloerstart is CBW Erkend

Gietvloeren

GIETVLOEREN

PU gietvloeren, PU betonlook, Minerale gietvloeren, betondesign, beton serre en liquid design zijn allemaal namen voor vloeren die in vloeibare of pasta vorm op de vloer worden aangebracht. Het grote voordeel hiervan is dat deze vloeren allen “naadloos” zijn. De toepassing en de uitstraling van deze producten verschilt behoorlijk. Zo zijn deze vloeren er bijvoorbeeld op basis van cement maar ook op basis van polyurethaan of op basis van Epoxy. Kom naar onze showroom of kijk op het desbetreffende product voor meer informatie.

 

PU gietvloer

Een polyurethaan vloer is een kunststof gietvloer die zelf nivellerend is en naadloos over een bestaande ondergrond kan worden aangebracht. Deze vloer is licht elastisch, scheurt niet en is makkelijk te onderhouden. Door het strakke naadloze karakter van de vloer, past deze perfect in een modern interieur.

 

PU betonlook

Een polyurethaan betonlookvloer is een kunststof gietvloer die zelf nivellerend is en naadloos over een bestaande ondergrond kan worden aangebracht. Deze vloer is vaak opgebouwd uit 2 kleuren. Verder verschilt deze vloer niet van een standaard PU gietvloer. Deze vloer is licht elastisch, scheurt niet en is makkelijk te onderhouden. Door het strakke naadloze karakter van de vloer, past deze perfect in een modern interieur.

 

Minerale gietvloer

Strikt genomen is een minerale gietvloer ofwel cementgebonden vloer eigenlijk geen gietvloer omdat deze minder zelf nivellerend is. In de praktijk wordt dit type vloer vaak toch als een gietvloer beschouwd. De cementgebonden gietvloer is het beste te vergelijken met een gepolijste betonvloer. Deze gietvloer is er in diverse kleuren en is gemaakt van natuurlijke minerale grondstoffen en heeft zoals elk natuurproduct een uniek karakter. Uw interieur krijgt een krachtige basis.

 

Betondesign of beton cire

Een betondesign of een beton cire vloer (of wand) is een product met een stoere betonlook. Het is een pasta die niet zelf nivellerend is. Daardoor zie je slagen de slagen en vegen beter dan bij een gietvloer. Beton design, ook wel beton cire of betonstuc genoemd, bestaat uit een mengsel van cement, hars, toeslagstoffen en pigmentpoeder. Beton design is van zichzelf niet waterdicht maar verkrijgt zijn watervaste eigenschappen door een behandeling met een impregneermiddel en een speciale waterdichte coating. Het impregneren en coaten gebeurt als laatste handeling nadat de vloer of wand voorzien is van het product en geschuurd is.

 

Liquid design

Liquid design van Eurocol is niet zomaar een gietvloer. Deze vloer onderscheidt zich duidelijk van bestaande gietvloeren. Deze innovatieve vloeivloer is blijvend veerkrachtig, heeft een natuurlijke look en valt het best te omschrijven als vloeibare linoleum. Liquid design bestaat uit natuurlijke componenten zoals kurk, lijnolie en een biopolymeerbindmiddel. Deze natuurlijke grondstoffen zijn hernieuwbaar en dus milieuvriendelijk.