• Vakmanschap
  • Beste prijs
  • Beste kwaliteit
  • 5 jaar garantie
076-3001333
Vloerstart is CBW Erkend

Harde vloeren

harde vloeren

Pvc, linoleum, laminaat en parkett zijn allen vloeren die je onder de noemer “harde vloeren” kunt plaatsen. Deze vloeren hebben als gemeenschappelijke eigenschap dat ze eenvoudig zijn te reinigen en vaak geschikt zijn voor zwaar en intensief gebruik. PVC en linoleum worden ook vaak projectmatig gebruikt omdat deze waterdicht zijn en om die reden machinaal te reinigen zijn. Kom naar onze showroom of kijk op het desbetreffende product voor meer informatie.

 

Pvc vloeren

De samenstelling van een PVC vloer is voornamelijk kunststof, maar de huidige dessins en structuren zijn haast niet meer te onderscheiden van een houten of steenachtige vloer. Een PVC-vloer is heeft een dikte van 2-3 millimeter en is er zowel in stroken, tegels alsook op 2 en 4 mtr1 breed. Zo goed als al deze vloeren bestaan meerdere lagen waaronder een sterke toplaag en een transparante beschermlaag.

 

Linoleum

Linoleum is een duurzaam, comfortabel en stijlvol natuurproduct dat gemaakt is van lijnolie, houtmeel, hars, jute en kalksteen. Grondstoffen die de natuur in overvloed biedt zijn verwerkt volgens een milieuvriendelijk procedé. Eenmaal geïnstalleerd is Marmoleum hygiënisch en antistatisch. En na 25 tot 40 jaar gebruik volledig biologisch afbreekbaar. Het materiaal is leverbaar in banen en als tegels. Er zijn vele toepassingen voor linoleum. Het wordt veel toegepast slaapkamers, huiskamers maar ook leslokalen en ziekenhuizen.

 

Laminaat

Kwaliteit laminaat lijkt op een houten vloer. Laminaat is een meerlaags kunststof vloeren product samengesmolten door middel van  een laminatieproces. Laminaat combineert een fotoprint van hout (of soms steen) met een duidelijke beschermende toplaag. De binnenste kern laag is meestal samengesteld uit melaminehars en vezelplaat materiaal wat in de volksmond bekend staat als MDF.

 

Parkett/lamelparkett/multiplank

Niets is natuurlijk zo authentiek als een echte houten vloer. Het assortiment houten vloeren, ook wel parketvloeren genoemd, bestaat uit drie categorieën: lamelparket, multiplank parket en massief parket. Steeds vaker wordt gekozen voor een lamelparket of multiplank. Dit is in de meeste gevallen zeer goed te combineren met vloerverwarming. De toplaag bestaat altijd uit massief hout, de lagen eronder zijn samengesteld uit kruislings verlijmd hout waardoor dit type vloer minder uitzet en krimpt “werkt” ten gevolge van temperatuur en luchtvochtigheid verschillen.